16 de juliol de 2020
16.07.2020
Regió7

El PSOE i UP milloren en estimació de vot, i el PP retalla la distància en tres dècimes

15.07.2020 | 23:23
El PSOE i UP milloren en estimació de vot, i el PP retalla la distància en tres dècimes

El PSOE i Unides Podem, els dos partits que formen el govern espanyol, milloren en estimació de vot segons el baròmetre del juliol del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

Concretament, els socialistes amb el 32,1% pugen nou dècimes i el partit de Pablo Iglesias incrementa en set dècimes, fins al 12,1%. Però el PP és el partit que més creix i se situa en el 21,2% retallant en tres dècimes la distància amb els socialistes.

Al juny la distància entre socialistes i populars era d'11,2 i ara de 10,9. UP recupera la tercera posició superant Vox, que cau gairebé un punt i se situa en l'11,6%. Ciutadans també va a la baixa, perd sis dècimes i se situa en el 8,8%. Pel que fa als partits independentistes es mantenen més o menys estables. En el nou escenari després de l'estat d'alarma per la covid-19, el PP és el partit que surt més reforçat de la «nova normalitat» i obté 1,2 punts més que al juny, segons l'enquesta del CIS realitzada entre l'1 i el 9 de juliol.

La fi de l'estat d'alarma tampoc passa factura a Unides Podem que, fins i tot, recupera la tercera posició que havia perdut al juny. De fet, Vox és la formació que més retrocedeix. Concretament nou dècimes.

Pel que fa als partits independentistes, JxCat millora en tres dècimes i obtindria l'1,5%, i ERC continua al davant amb el 2,7%, una dècima més que el juny. La CUP perdria una dècima ( 0,6%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook