El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, asse-nyala que estan «molt orgullosos» de tot el que han fet amb els seus companys, tot i que creu que el Tribunal Suprem els tornarà a posar a la presó «tan aviat com pugui». Junqueras considera que als jutges del procés «no els agrada» que parlin «amb la gent». «Sabem que ens volen tornar a posar a la presó tan de pressa com puguin i que no els agrada que estiguem parlant amb gent, al costat de la gent», va dir Jonqueras.

Junqueras es va envoltar de dos presos independentistes més, com són els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa, així com del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i del president del Parlament, Roger Torrent.

Tots ells es van reunir amb alcaldes i diputats en un hotel de Santa Coloma de Farners per analitzar la situació actual en plena pandèmia de coronavirus, una pràctica que ERC ja va portar a terme a Lleida i que repetirà la setmana vinent a Tarragona.

Abans de la trobada, el grup, amb Oriol Junqueras amb una màscara que reclamava la llibertat de Raül Romeva, va atendre els mitjans de comunicació.

El president d'ERC va valorar així la revocació de l'aplicació de l'article 150.2 a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. Junqueras creu que hi ha gent que no els vol «al carrer ajudant que la societat catalana prosperi». Per això creu que el Tribunal Suprem farà tot el que estigui al seu abast perquè tornin a la presó tan aviat com sigui possible.

Però va afegir que ser a la presó «forma part del camí cap a la llibertat col·lectiva, cap a la justícia i la igualtat d'oportunitats». I va deixar clar que seguirien «treballant per un país lliure».

Des d'aquesta seguretat que tornaran al carrer, el president d'ERC va explicar que se senten «orgullosos» de tot el que han fet, d'haver sortit ara i que també ho estaran quan els «hi tornin a ficar» i quan tornin «a sortir per treballar».

En espera de com es resol el tema judicial, l'objectiu és aprofitar el tercer grau de què gaudeixen actualment per «estar amb la gent que més pateix, que més necessita i que té més oportunitat de fer coses útils».

Junqueras va fer aquests valoracions en una trobada amb alcaldes i diputats gironins a Santa Coloma de Farners. «Avui som a les comarques de Girona perquè el nostre objectiu és estar al costat de la gent, dels alcaldes, dels sindicats, del món del turisme i del món empresarial, perquè tenim un país per aixecar», va assenyalar Junqueras.

Després de les declaracions, Oriol Junqueras i tota la comitiva que l'acompanyava es van reunir amb els alcaldes de la zona per analitzar la problemàtica del coronavirus en els seus municipis gironins. I també van parlar de què proposa ERC, i van demanar a les bases que estiguin atents a unes possibles eleccions catalanes.