El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar ahir una resolució de la conselleria de Salut amb la nova regulació pel sector de l'hostaleria i la restauració, en compliment amb les interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que van aixecar l'obligació de tancar bars, restaurants, xiringuitos i casinos com a màxim fins mitjanit com a mesura de prevenció de contagis.

La resolució estableix que a Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre (Lleida) només serà possible consumir a les terrasses amb un aforament màxim del 50% i amb una distància de seguretat de dos metres. A l'àrea de Barcelona, el consum autoritzat s'haurà de realitzar sempre a les taules amb una capacitat màxima del 50% a l'interior i amb una distància de 2 metres entre taules o grups de taules a les terrasses.

En concret, aquesta mesura afecta Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobgreat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

Tant als municipis barcelonins com en els lleidatans, els hotels hauran de limitar la seva capacitat al 50%, i la conselleria de Salut manté la recomanació d'utilitzar «preferentment el servei a domicili i les comandes per emportar».