02 de agost de 2020
02.08.2020
Regió7

Prop d'un centenar de persones moren per la ingesta d'alcohol en mal estat a l'Índia

La major part dels víctimes mortals eren grangers que van beure de la mateixa remesa de licor a Tarn Taran, Amritsar i Batala

02.08.2020 | 18:46
Prop d'un centenar de persones moren per la ingesta d'alcohol en mal estat a l'Índia

El balanç de morts a causa de la ingesta d'alcohol en mal estat a l'Estat indi de Punyab ha ascendit a 98, segons han confirmat aquest diumenge els autoritats del país asiàtic.

El subcomissari de la Policia de Punyab, Kuluant Singh, ha destacat que dotze persones més han mort en el districte de Tarn Taran durant els últimes hores, la qual cosa eleva a 75 els morts en el lloc.

Així, ha indicat que la xifra ha estat recopilada arran d' "informació rebuda des del terreny", ja que moltes famílies han celebrat els funerals dels seus éssers estimats sense sotmetre als víctimes a autòpsies.

Als morts a Tarn Taran se sumen dotze morts a Amritsar i onze a Batala, mentre que les autoritats han manifestat que algunes famílies no estan informant de la mort dels seus membres a causa de la ingesta de licor.

D'altra banda, l'opositor Partit Aam Aadmi ha convocat protestes contra els autoritats de Punyab, als quals acusen de negligència, segons ha recollit l'agència estatal índia de notícies, PTI.

El ministre principal de l'estat, Amarinder Singh, va anunciar el dissabte la suspensió de set funcionaris i sis membres dels forces de seguretat, abans de criticar que no és detectés i retirés del mercat el licor en mal estat.

La major part dels víctimes mortals eren grangers que van beure de la mateixa remesa de licor dimecres passat a Tarn Taran, Amritsar i Batala. Els primeres morts van començar aquest mateix dia, i van augmentar a 21 víctimes mortals el divendres.

Els propietaris de destil·leries locals i contrabandistes aprofiten els alts preus de l'alcohol venut de manera oficial per copar un mercat negre al qual recorren en general persones amb escassos recursos.

La conseqüència és que cada any uneixes mil personis habitin enverinades a l'Índia per la ingesta d'alcohol en mal estat. L'any passat, una dels pitjors intoxicacions etíliques dels últims temps va deixar 151 morts al país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook