Segueix-nos a les xarxes socials:

Una jurista d'ascendència índia i jamaicana que va estudiar en una universitat afroamericana

La senadora afirma que la seva identitat l'ha preparat per lluitar pels ignorats pel sistema

La senadora Kamala Harris aporta un enfocament agressiu a la política, experiència en campanyes electorals i carrera dilatada en el sistema de justícia penal nord-americà.

Harris, d'ascendència familiar jamaicana i índia, aporta diversitat a la campanya de Biden, que vol dinamitzar una base demòcrata que cada vegada és més jove, més femenina i menys blanca. Harris va estudiar en una universitat històricament negra (Howard University), és membre d'una important sororitat negra (Alpha Kappa Alpha) i va visitar l'Índia sovint quan era petita. La candidata a la vicepresidència de Biden afirma que la seva identitat l'ha preparat per lluitar per les persones que tradicionalment han estat ignorades.

Harris es presenta a les eleccions després d'haver desenvolupat una trajectòria professional com a fiscal general de Califòrnia i procuradora del districte de San Francisco, on es diu que era dura amb els acusats de minories ètniques, un tema a què probablement s'haurà d'enfrontar en els 83 dies que resten de campanya.

La visibilitat de Harris en el debat públic sobre la reforma policial dels últims mesos, incloent-hi la coautorització d'un projecte de llei del Senat per prohibir les tècniques policials d'estrangulament dels detinguts, va ajudar-la a silenciar les crítiques del seu historial com a fiscal. Harris ha subratllat recentment que va començar la seva carrera com a fiscal perquè volia promoure la reforma «des de dins».

Prem per veure més contingut per a tu