La senadora Kamala Harris aporta un enfocament agressiu a la política, experiència en campanyes electorals i carrera dilatada en el sistema de justícia penal nord-americà.

Harris, d'ascendència familiar jamaicana i índia, aporta diversitat a la campanya de Biden, que vol dinamitzar una base demòcrata que cada vegada és més jove, més femenina i menys blanca. Harris va estudiar en una universitat històricament negra (Howard University), és membre d'una important sororitat negra (Alpha Kappa Alpha) i va visitar l'Índia sovint quan era petita. La candidata a la vicepresidència de Biden afirma que la seva identitat l'ha preparat per lluitar per les persones que tradicionalment han estat ignorades.

Harris es presenta a les eleccions després d'haver desenvolupat una trajectòria professional com a fiscal general de Califòrnia i procuradora del districte de San Francisco, on es diu que era dura amb els acusats de minories ètniques, un tema a què probablement s'haurà d'enfrontar en els 83 dies que resten de campanya.

La visibilitat de Harris en el debat públic sobre la reforma policial dels últims mesos, incloent-hi la coautorització d'un projecte de llei del Senat per prohibir les tècniques policials d'estrangulament dels detinguts, va ajudar-la a silenciar les crítiques del seu historial com a fiscal. Harris ha subratllat recentment que va començar la seva carrera com a fiscal perquè volia promoure la reforma «des de dins».