Tres homes de nacionalitat espanyola han mort i un quart està desaparegut després de patir un accident quan realitzaven barranquisme a les goles de Parlitobel, al cantó suís de San Galo, segons ha informat la Policia regional.

El grup es va veure sorprès el dimecres a la tarda per una tempesta en plena excursió, quan efectuaven un descens sense guia. Un portaveu policial, Florian Schneider, ha afirmat que "el grup viatjava de manera privada", segons la cadena pública de televisió RTS.

Els serveis d'emergència van realitzar el dimecres un ampli desplegament, però les condicions meteorològiques van obligar a interrompre el rastreig fins a aquest dijous al matí, quan s'han pogut localitzar ja els tres cadàvers. Les forces de seguretat han acordonat la zona mentre prossegueixen aquestes tasques.

Fonts de la Delegació del Govern a Navarra, d'on eren originàries tres de les víctimes --una quarta persona havia nascut a Bilbao-- han assegurat que el grup estava format en total per sis persones, però les dues úniques dones van optar per tornar a l'hotel abans que es produís el sinistre.

Les dues dones han rebut atenció psicològica a l'hotel, mentre que el Consolat espanyol ja ha iniciat els tràmits per a la repatriació dels cossos, han assegurat les fonts consultades per Europa Press.