El nou anunci de la loteria de la Generalitat, La Grossa, ha desencadenat la polèmica a les xarxes socials perquè lliga "l'assentiment social" a l'atzar, motiu pel qual diversos representants polítics ja han exigit la seva retirada.

"Et preocupa el distanciament social? Prova l'ascens social", diu l'anunci, en el qual s'informa que ja estan a la venda els bitllets per al sorteig de cap d'any.

"Ascens social i loteria, no. Si la campanya és seriosa és un despropòsit. I si pretén ser graciosa, no ho és", ha sentenciat a través de Twitter la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach.

Alícia Romero ha estat una dels molts diputats del grup PSC-Units que han sortit al pas per reclamar la retirada d'aquesta campanya publicitària.

"En comptes de fomentar la innovació, l'emprenedoria, la cultura de l'esforç i l'educació com a ascensor social, el Govern fa campanyes frivolitzant amb les mesures sanitàries per fer front a la Covid-19 i afavorint el joc com a camí per ascendir socialment", ha exposat a Twitter.

Des del mateix grup parlamentari, el líder d'Units per Avancar, Ramon Espadaler, ha afirmat que al govern de Quim Torra "li hauria de caure la cara de vergonya" per "prometre l'ascens social fomentant el joc" en comptes de generar "oportunitats per a tothom".

"L'ascens social va lligat a la loteria? I això ho diu l'administració que ha de vetllar per fer polítiques d'equitat en favor de la justícia social? De debò, Govern -Crec que l'únic digne que es pot fer amb aquesta campanya és retirar-la", ha dit també a Twitter la diputada dels comuns Marta Ribas.

En la mateixa línia, la diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha assegurat que aquest anunci s'ha de retirar immediatament perquè és un "insult", ja que a Catalunya hi ha "11.000 persones sense sostre, 3.000 en situació d'exclusió residencial i una de cada cinc persones viu en risc de pobresa i exclusió social".