El Departament de Salut ha publicat aquest dijous una nova resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) que amplia la restricció horària als bars dels teatres i sales de concerts i prorroga sense data el tancament de discoteques, karaokes, bars musicals, sales de ball i de festes.

La resolució, que ha entrat en vigor aquest dijous i està signada per la consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha publicat per adoptar a Catalunya les mesures extraordinàries aprovades en l'Acord del Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut del passat 14 d'agost del 2020 per contenir la pandèmia de Covid-19.

Salut considera que "és convenient revisar les activitats d'oci que han de romandre tancades tenint en compte l'adequació de les previsions de l'Acord de Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut" i per això ha dictat aquesta resolució que estableix la tipologia de llicències que engloben les diferents activitats recreatives i els establiments afectats.

La resolució també precisa que en els establiments d'hostaleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja, s'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra i la mateixa distància entre taules o agrupacions de taules, on no podran congregar-se més de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. Recorda que l'horari de tancament dels establiments és a les 01:00 hores, com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores, i estableix que aquestes mesures també s'apliquen als establiments que desenvolupin la activitat de restaurant musical.

La resolució amplia el tancament del servei de bar a la una de la matinada als establiments que desenvolupin les activitats de sala de concert, cafè teatre i de cafè concert. Amb aquesta resolució, Salut prorroga sense una data precisa la suspensió de l'obertura a públic dels locals i establiments que desenvolupin "activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke, discoteques de joventut i establiments de activitats musicals de règim especial i establiments públics amb reservats annexos ".

També suspèn "les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments que estableix l'apartat precedent". Aquestes mesures, explica la resolució, es mantindran en vigor mentre no es revoqui o modifiqui l'Acord de Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut o fins que no s'aprovi una nova resolució que modifiqui, moduli o ampliï les mesures que conté aquesta disposició.