La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha enviat una carta a les autonomies per demanar que tanquin els prostíbuls pels rebrots de coronavirus. Montero reclama a les conselleries encarregades de les polítiques d'igualtat que "actuïn específicament" sobre aquests locals en línia amb les restriccions que ja s'estan adoptant a altres espais, com els locals d'oci nocturn.

En una entrevista a 'RNE' aquest divendres al matí, ha argumentat que les dones que exerceixen la prostitució estan en una situació d'encara "més vulnerabilitat" amb la pandèmia i ha afirmat que els brots que es generen en aquests entorns són "de més difícil rastreig". Montero ha dit que és "fonamental" que no es doni treva a "l'explotació sexual" i la "indústria proxeneta".

El PSC reclama al govern català que tanqui els prostíbuls

La diputada del PSC al Congrés i secretària de Polítiques Feministes de la formació, Sònia Guerra, ha reclamat el tancament dels prostíbuls de Catalunya per evitar contagis de covid-19. Ho ha demanat a través de Twitter després que la Junta de Castella-La Manxa hagi acordat tancar aquests establiments. "Què pensa fer el Govern?", ha preguntat Guerra, que ha apostat per abolir la prostitució.