El governador de la província iraquiana de Bàssora, Rostiu Abdul Amir Al Eidani, va anunciar, ahir, la posada en marxa d'una nova normativa de seguretat per impedir que es repeteixin les fortes protestes de les últimes hores, continuació de mesos de marxes protagonitzades per opositors que denuncien les pobres condicions de vida dels residents d'una de les zones més riques en petroli del país.

Les protestes s'havien agreujat després de conèixer-se la mort de dos activistes. Així, davant el comunicat del Govern, els manifestants van intentar calar foc a la seu del Parlament a Bàssora. Fins i tot van incendiar diverses seus de partits polítics i formacions religioses a la província.

«Tots condemnen i denuncien els assassinats recents i operacions criminals en la governació. Mai permetrem que es repeteixin aquests crims, i tenim una alta coordinació amb les autoritats superiors per posar-hi fi», ha declarat el governador Al Eidani.

El governador també ha anunciat la creació d'un «comitè suprem» per a la província, entès com una «extensió de les competències del primer ministre», i que disposarà d'un ampli marge per traçar una estratègia de seguretat.

Respecte als assassinats dels dos manifestants, el governador assegurava que «s'estan duent a terme totes les recerques pertinents amb un seguiment personal a càrrec del primer ministre Mustafa al Kazemi».