La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, va carregar contra els partits independentistes, especialment els del Govern, als quals va acusar d'actuar sense «cohesió, intel·ligència, determinació i unitat», en una concentració a Salou per demanar la proclamació de la República que va reunir unes 300 persones aquest dissabte.

Sobre la polèmica al Parlament per la resolució sobre la monarquia espanyola, va afegir: «Si no s'han de posar d'acord, que no ens facin fer resolucions. Potser no cal fer una desobediència en aquests moments, i encara menys per una resolució». I va culminar: «La imatge que donem és de degradació de la institució parlamentària, perquè debaten i voten coses que no s'atreveixen a publicar. És molt lamentable». Paluzie també va instar les formacions independentistes a proclamar la República si en les properes eleccions al Parlament sumen més del 50% dels vots.

L'acte, que va durar una mica més de mitja hora, va finalitzar amb Els Segadors, interpretat per un saxofonista i entonat pels assistents, que es van dividir per assegurar la distància de seguretat.