Representants d'ERC i el PDeCAT al Bages critiquen amb duresa la decisió del president de la Generalitat, Quim Torra, de destituir Miquel Buch, Mariàngela Vilallonga i Àngels Chacón com a consellers d'Interior, Cultura i Empresa, respectivament, i de substituir-los per Miquel Sàmper, Àngels Ponsa i Ramon Tremosa.

Ivet Castaño, presidenta del PDeCAT va qualificar ahir la decisió de Torra, que el partit «no comparteix», «d'error». Castaño va afirmar que «en la situació de crisi econòmica, social i sanitària» que travessa el país, fer canvis «precipitats» al Govern «no és la millor decisió per tenir un executiu fort». La presidenta del PDeCAT va criticar que Torra hagi substituït Buch, Vilallonga i Chacón amb criteris «de militància política» i no pas amb l'objectiu de millorar l'eficiència del Govern. Castaño, que va qualificar la decisió de Torra de «purga», va lamentar que els qui patiran les conseqüències de les decisions del president són els ciutadans. «És una degradació de les institucions», va assegurar la presidenta del PDeCAT.

Per la seva banda, el president d'ERC a Manresa va afirmar que la decisió de Torra és un canvi de Govern «sobtat, ràpid i confusionari». Segons Fontdevila, el pitjor de la decisió del president és «la manca d'estratègia i la precipitació» de l'Executiu, no pas les persones que ha triat per substituir Buch, Vilallonga i Chacón, de les quals Fontdevila no té cap dubte que estan prou qualificades per assumir les conselleries que el president els ha assignat. En aquest sentit, el president d'ERC a Manresa lamenta que Torra enviï el missatge als ciutadans «que no hi ha Govern». Fontdevila critica que els canvis de Govern, en el context actual de crisi sanitària, «no fan cap mena de favor al país» perquè s'han fet «pensant en el partit» i no en Catalunya. Finalment, Fontdevila va afirmar que cal convocar eleccions «al més aviat possible», ja que la inestabilitat és «insostenible» i ara convé que l'espai postconvergent es reconstrueixi.

Punt de vista oposat

David Saldoni, secretari d'organització de JxCat, va emmarcar la decisió de Torra en l'obra de Govern. «No és partidista», va afirmar. Saldoni, que va voler reconèixer la feina feta per Buch, Vilallonga i Chacón, va afirmar que els canvis permetran afrontar millor la crisi per l'epidèmia.