El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va dir ahir que és «normal» que els nous consellers s'hagin de «posar al dia», per això va dir que no vol entrar en «cap polèmica» amb el nou titular del departament d'Empresa i Coneixement, el neocovergent Ramon Tremosa.

«No vull entrar en cap polèmica. Quan entres nou a un lloc és normal que hagis de posar-te al dia», va contestar Aragonès en ser preguntat en roda de premsa per les declaracions de Tremosa en què l'acusava ahir de no haver costat al president Torra.

El vicepresident va apuntar que les pagues extres als sanitaris van ser aprovades per l'executiu al juny, validades pel Parlament al juliol i ja s'han començat a pagar a l'agost. «Aquesta és la realitat», va afirmar abans d'indicar que ahir es va posar «a disposició» dels tres nous consellers per al que puguin necessitar.

Aragonès va afegir que el Govern té «moltíssima feina» i, per això, va dir, en al·lusió a Tremosa, que «és lògic que després de poques hores (al càrrec) no puguis tenir coneixement d'alguns temes com aquest».

Per la seva banda, el cap de l'oposició a Catalunya i president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, va lamentar ahir el relleu de l'anterior consellera d'Empresa, Àngels Chacón, per Ramon Tremosa, un polític de qui diu que va sortir del Parlament Europeu «amb la cua entre les cames».

En una roda de premsa des del Parlament, Carrizosa va assegurar que Tremosa va quedar «absolutament desacreditat» davant la majoria d'europarlamentaris després d'«acusacions múltiples d'anar propagant rumors i anar dient mentides contra Espanya i contra el Govern espanyol pel seu radicalisme separatista». Carrizosa va qualificar de «purga» la sortida de Chacón i va reconèixer que «des de l'abisme ideològic i programàtic» que els separava [amb la igualadina Àngels Chacón] almenys podien parlar «dels problemes que afligien els petits i mitjans empresaris i els autònoms».