El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va defensar ahir la configuració d'«un escenari o un context» sense Ciutadans perquè el seu partit entri en les negociacions dels nous pressupostos.

En aquests termes es va expressar Rufián després de la reunió a la Moncloa amb el president del Govern central, Pedro Sánchez: «El natural seria facilitar un context perquè Esquerra pogués estar» en aquestes negociacions.

Durant la roda de premsa posterior, celebrada al Congrés per via telemàtica, el portaveu de la formació republicana va advocar també per avançar en la taula de diàleg amb el Govern abans de continuar amb la hipotètica negociació pressupostària.

Rufián va esgrimir en diverses ocasions la importància que el seu partit dona al diàleg, i per això no el rebutja per parlar sobre els pressupostos que ja comença a elaborar el Govern, però sempre que Cs desaparegui de les converses. ERC és «incompatible» amb la formació d'Arrimadas, va insistir Rufián.

Perquè en la negociació d'uns pressupostos hi ha ideologia, va remarcar, atès que es tracta del principal «projecte polític» de qualsevol govern, i no és el mateix acordar polítiques sanitàries, educatives o socials amb Cs que amb ERC, va afirmar.