L'expresident de Societat Civil Catalana (SCC), el santpedorenc Josep Ramon Bosch, va demanar a l'Estat que sigui «generós» i indulti els líders independentistes presos, ja que considera que el procés «ja ha mort» i cal iniciar una etapa de «convivència» a Catalunya.

«Hi ha un dolor intens en l'independentisme i jo el que vull és conviure i passar pàgina al procés com més aviat millor. Entenem que és una forma de magnanimitat que ha de tenir l'Estat, per això demanem que sigui generós», va dir Bosch en una entrevista.

Bosch va ser un dels fundadors de SCC, va presidir l'entitat contrària a la independència en dues etapes, l'última el 2019. Ara és part de la Lliga Democràtica, un partit catalanista no independentista.

Recentment, Bosch ha publicat el llibre «Catalunya, la ruta falsa», en què aborda «el problema català» des de la premissa que cal «solucionar-ho» i «no suportar-lo».

L'expresident de SCC, que va admetre que quan va estar al capdavant de l'entitat va contribuir «a judicialitzar la política», reivindica que cal obrir una nova etapa a Catalunya i que per a això és necessari tancar algunes de les ferides obertes durant els anys de conflicte.