El departament de Salut ultima un protocol per fer «més flexible» la normativa quant a visites i sortides a les residències. El director estratègic d'Atenció Primària, Rafa Ruiz, va reconèixer ahir a TV3 que calia «afinar» aquesta qüestió i que publicaran el nou protocol a final de setmana o principi de la següent.

Les noves directrius establiran que es tindrà més en compte la situació epidemiològica de la residència i no tant la de l'entorn on es troba, tot i que també s'haurà d'avaluar. La idea és que els familiars puguin veure els residents un mínim d'un cop per setmana. Actualment, el 95% de les residències estan en situació verda o taronja. «Això vol dir que tenen el virus controlat», va afirmar Ruiz.

«La nostra proposta consisteix que les visites i sortides dels residents a casa seva o a l'exterior a fer un passeig sigui molt més flexible», va dir Ruiz. Tenint en compte que la gran majoria es troba en situació verda o taronja, va explicar que l'objectiu és que aquest 95% pugui rebre visites i que els residents també puguin fer sortides al carrer. La proposta passa per «tenir més en compte la situació de la residència i no tant en compte la de la comunitat». Tot i això, va apuntar que si la situació epidemiològica de l'entorn és molt dolenta i hi ha un «risc excessiu» s'actuarà en conseqüència al territori en concret. «Però per norma general la situació de la residència serà la que marcarà la situació de fer les visites», va insistir.