09 de setembre de 2020
09.09.2020
Regió7

La Cambra reclama que si hi ha casos de covid les escoles quedin obertes

08.09.2020 | 23:15
La Cambra reclama que si hi ha casos de covid les escoles quedin obertes

La Cambra de Barcelona ha reclamat que es destinin «els recursos necessaris» perquè els centres educatius de Catalunya puguin mantenir-se oberts durant el curs acadèmic tot i els possibles contagis de covid-19. Així ho ha traslladat la Comissió de Formació de la corporació, que observa «amb preocupació la improvisació de l'administració educativa» i que «no s'estiguin destinant prou recursos als centres, obligats a organitzar-se com poden».

La Cambra demana que la formació dels joves sigui tema «prioritari» i exigeix que els centres obrin «en les dates previstes» i que es puguin mantenir oberts «en ple funcionament i amb la màxima presència possible».

Per això afirma que és «imprescindible i urgent» l'augment de les plantilles dels centres, ja que «ara com ara la majoria no disposen de més personal docent, administratiu i de serveis que el curs passat», la qual cosa «dificultarà» el compliment de recomanacions com les ràtios d'alumnes per classe i la higiene.

Segons la Cambra, a Catalunya el pressupost anual del professorat –l'1,56% del PIB– es podria augmentar «de manera significativa» amb els fons destinats a la reactivació econòmica. A més, tal com van fer els estudiants sanitaris en el seu moment, ara els estudiants de magisteri, pedagogia i altres llicenciatures «poden ajudar a fer el seguiment educatiu dels nens des de casa seva o els altres espais».

A més, demana que sigui «mesura obligada» la necessitat de fer cribratges massius de manera continuada a l'alumnat, que es garanteixin espais «suficientment ventilats» per poder separar l'alumnat «encara que això impliqui sortir del recinte escolar» i aïllar l'alumnat en cas que es detecti un positiu de covid. Alerten, també, del paper que tindran les mares i pares de nens en aïllament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit