L'actor i humorista Toni Albà va aprofitar el seu discurs com a conductor de l'acte de la Diada organitzat per l'ANC, Òmnium Solsonès, els CDR i el Consell Local per la República que va tenir lloc ahir a Solsona per fer una crida a la unió de l'independentisme.

Albà, conegut per les seves paròdies i per la seva activitat a les xarxes socials, va voler encoratjar el moviment independentista a deixar-se estar de crítiques i retrets i unir-se novament per lluitar per la independència. «No sumem ni avancem si critiquem ERC, ni si critiquem Junts, o la CUP o els Demòcrates. El que hem de fer és avançar», va dir Albà. L'actor també va voler elogiar la feina dels polítics presos i els que estan a l'exili. «Deien que no teníem líders, si tinguéssim un govern format per aquesta gent seríem els reis del mambo. Són líders autèntics i n'hauríem d'estar orgullosos.

L'acte es va celebrar a la plaça del Camp, amb el monument que la presideix embolicat amb un plàstic de color groc. Segons l'organització van decidir fer-ho així perquè el consideren un monument franquista, ja que es va erigir l'any 1966 en plena dictadura i fa un homenatge als emboscats dels que es considera que van ser desertors de l'exèrcit republicà.

L'acte, que va ser seguit per més de 250 persones, també va incloure una actuació musical del cantant solsoní Marc Anglarill, que va interpretar un seguit de peces tradicionals i algunes de més recents de la música catalana. Un cop acabat l'acte, una trentena de cotxes es van desplaçar per unir-se a la rua de cotxes de Lledoners.