Els casos acumulats de covid-19 des que va començar la pandèmia i comunicats oficialment a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per tots els països van arribar avui als 28,3 milions. En l'última jornada s'han registrat 287.968 nous casos confirmats a nivell mundial, i en una setmana els casos van augmentar en més de dos milions

Les morts per coronavirus totalitzen les 911.877, cosa que representa un augment de 5.783 decessos pel que fa als reportats en la vigília. Amèrica registra 14,5 milions de casos i la regió d'Àsia oriental i del Sud (segons la repartició geogràfica de l'OMS) ha notificat ja prop de 5,3 milions d'infeccions, de les quals 4,6 corresponen a l'Índia, on el coronavirus se segueix expandint de manera exponencial. Ahir, l'Índia ha notificat a l'OMS més de 97.000 casos, mentre que el Brasil ha registrat més de 40.00, i els Estats Units, més de 37.000.

Com a resultat de l'expansió de virus, més de la meitat de la població mundial ha estat sotmesa a algun tipus de confinament, s'ha imposat el distanciament social i els desplaçaments han quedat paralitzats, a l'igual que l'activitat econòmica, provocant una greu recessió econòmica per tot els països.