13 de setembre de 2020
13.09.2020
Regió7

La Fapac retreu a Educació els pocs recursos per afrontar el curs

La federació de pares i mares defensa que han mancat mitjans per minimitzar els riscos

12.09.2020 | 23:53
La Fapac retreu a Educació els pocs recursos per afrontar el curs

La Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac) retreu al departament d'Educació que no ha habilitat els recursos necessaris que minimitzin més el risc de contagi als centres i garanteixin que no hauran de tancar. «La nostra por no és tant a un descontrol de l'epidèmia per l'obertura dels centres, sinó a que no es puguin mantenir oberts», explica la directora de la Fapac, Lidón Gasull.

Gasull considera que el protocol de gestió de casos de covid als centres és «segur» però reconeix la «por» a que només començar el curs hi hagi situacions de confinaments perquè «el departament no ha posat els recursos de professorat ni ha habilitat nous espais per poder complir amb grups més reduïts, distàncies de seguretat i ventilació».

«Si la pregunta és 'creieu que les escoles tenen totes les mesures de seguretat per minimitzar el risc de contagi i mantenir obertes les escoles tot el curs?', la resposta és clarament que no», manifesta Gasull. La principal crítica és que no s'hagin donat els recursos necessaris als centres per poder complir amb les directrius de la mateixa conselleria, com considera que ha passat amb les ràtios de 20 alumnes.

Gasull valora que el protocol de gestió de casos és «molt conservador» i davant la mínima sospita es confinarà el grup, motiu pel qual defensa que en aquest aspecte els centres escolars són segurs. A més, destaca que es faran programes d'estudi i PCR entre la població escolar.

Tot i això, Gasull alerta sobre la possibilitat que els centres no puguin romandre oberts «perquè per manca de mesures per part d'Educació s'hagi d'aplicar constantment el protocol de gestió de casos».

La directora també creu que hi ha hagut «molts vaivens» quant a protocols i instruccions, així com «contradiccions» entre els pronunciaments del president de la Generalitat, Quim Torra, i la conselleria d'Educació, liderada per Josep Bargalló. «Això ha provocat molta confusió i falta de transmetre confiança i seguretat tant a l'alumnat com a les famílies i el professorat en general», reflexiona Gasull.

En aquest escenari, les principals preocupacions que les famílies transmeten a la Fapac són que la tornada a l'escola pugui significar un problema de salut per a l'alumnat, les seves famílies i el professorat, i que els centres «comencin a tancar les portes i els alumnes es vegin abocats al confinament».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit