El president del Parlament Europeu, David Sassoli, va anunciar ahir que l'Eurocambra ha donat curs a una sol·licitud de l'eurodiputat de JxCat Carles Puigdemont perquè aquesta institució empari la seva immunitat com a membre del Parlament Europeu davant d'una potencial nova imputació en un tribunal espanyol.

Sassoli va fer aquest anunci al començament de la sessió plenària d'aquesta setmana, que se celebra a Brussel·les, i va explicar que l'expresident de la Generalitat havia enviat una petició «per defensar la seva immunitat parlamentària en el context d'un procediment criminal» que apuntaria a una propera imputació.

Segons les normes de procediment de l'Eurocambra, el cas es remet a la Comissió d'Afers Jurídics, que s'encarrega de donar seguiment a el cas, igual que succeeix amb els suplicatoris d'aixecament d'immunitat. Fonts d'aquesta comissió i altres properes al diputat han confirmat que la petició d'empara ha estat presentada «com a resposta a una suposada investigació del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional».

Des de la comissió d'Assumptes Jurídics, apunten que ni l'Eurocambra ni ells «tenen cap coneixement d'aquesta possible nova investigació ni si efectivament existeix».