Uns 2.000 refugiats més van entrar ahir al nou camp encara en construcció de l'illa de Lesbos, a Grècia, que substitueix el de Mória després que aquest fos arrasat per un incendi fa deu dies, i els deixés sense sostre, per la qual cosa aquest lloc ja acull unes 7.000 persones.

L'operació policial de trasllat dels migrants i refugiats, que estaven dormint al ras al voral de la carretera que connecta l'antic camp amb Mitilene i altres llocs dels voltants, va començar dijous al matí i fins ahir es desenvolupava sense incidents.

Entre aquestes persones s'han registrat fins ara 174 casos positius de coronavirus, que van ser portats a una zona especial del camp on han estat posats en quarantena. «Per descomptat hi haurà més casos en els pròxims dies i setmanes, però confio que, en haver-hi molt personal, no es converteixi en un problema. L'edat mitjana al camp és de 30-40 anys, per la qual cosa amb sort no hi haurà casos crítics», va dir Anastasios Yfantis, director d'operacions de Metges del Món a Grècia.

El ministre grec de Protecció Ciutadana, Mijalis Jrisojoidis, va assegurar a una emissora de ràdio local que entre 800 i 1.000 persones abandonaran Lesbos la setmana vinent.

Segons el Govern de Grècia, uns 4.000 refugiats hauran deixat l'illa abans de Nadal.

Part de la carretera que feia dies que estava bloquejada per la presència de milers de persones que no tenien un altre lloc on anar va reobrir ahir al trànsit i s'espera que aviat estigui totalment buidada i operativa.