La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha invertit 936.000 euros per adaptar els espais a les restriccions de capacitat i mesures de seguretat de la covid-19 i reforçar la docència en línia.

En el cas de la UVic, la factura ascendeix a 683.000 euros, dels quals el gruix important ha estat per adaptar els espais per a la formació en línia (213.000), renovació d'infraestructures dels servidors TIC (200.000) i sistemes d'informació i aplicacions per a la comunitat (135.000). I amb menor mesura per a la renovació de material informàtic amb una inversió de 85.000 euros. Pel que fa a la UCC de Manresa, el cost total és de 253.000 euros, dels quals 110.000 euros s'han destinat a la renovació dels sistemes d'informació i aplicacions per a la comunitat, 60.000 en adaptació d'espais i adequació metodològica per a la docència en línia, 55.000 en renovació de servidors TIC i 28.000 en maquinària informàtica, entre d'altres. El nou curs acadèmic de la UVic-UCC permetrà posar en marxa un nou model híbrid adaptat a les restriccions i adaptacions d'espais per la covid-19. Segons ha explicat la vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Cristina Vaqué, s'ha apostat per combinar un 50% de les classes presencials de continguts «més experimentals» amb un 50% de classes en línia, seguit d'altres mesures com ara reduir a la meitat la capacitat de les aules i el control de la temperatura i neteja de mans als accessos dels edificis. També s'ha previst reforçar l'acompanyament dels alumnes de primer. Una altra novetat és que s'han ampliat les beques per premiar els estudiants de primer curs amb millor expedient acadèmic. També es valorarà la situació econòmica de l'aspirant o de la seva família amb uns llindars de renda concrets, pensant sobretot en la crisi econòmica de la covid-19 i les dificultats de les famílies.

Al campus de Manresa s'ha obert una via d'ajuts al talent i per a estudiants amb dificultats econòmiques als graus d'ADE i Mestre en Educació Infantil.