Havia de fer alguna cosa per salvar els concerts. La pandèmia ha portat tot de cancel·lacions de bandes musicals i per aquest motiu Josep Parés, president de la Federació Catalana de Societats Musicals, ha decidit mantenir converses amb la Generalitat per tal de salvar un sector que ha quedat tocat per culpa de la por que genera el virus.

Què està fent la federació que vostè presideix davant les cancel·lacions?

Davant la situació creada arran de la pandèmia, vam redactar un protocol que vam lliurar a la direcció general de Cultura Popular i que, més tard, va ser aprovat pel Procicat. En aquest document establim el distanciament que hi ha d'haver entre els integrants de les bandes i, així, donar seguretat al sector i als espectadors perquè la nostra activitat es pugui fer sense problemes. Aquest protocol es pot consultar al web del departament de Cultura, juntament amb la dels bastoners i els grups corals.

Amb el protocol és suficient?

A part, estem treballant perquè els integrants de les mateixes bandes siguin considerades un mateix grup de convivència i així disminuir les dificultats a l'hora dels assajos i els concerts. També hem mantingut converses perquè el món de la cultura sigui considerat essencial, ho estem treballant amb la Generalitat en aquests moments. Fa uns dies, en aquest sentit, ens vam reunir amb la consellera de Cultura a l'Acadèmia Catalana de la Música. L'actual titular del departament i l'anterior sempre han dit que endavant.

Què passarà doncs?

Això voldrà dir que els membres d'una mateixa banda no caldrà que tinguin els distanciament social. I és que estem parlant de persones que assagen dos o tres cops per setmana i, per tant, són unitats. Això voldrà dir que serà més fàcil a l'hora d'estar en els escenaris i no hi ha d'haver tantes complicacions.

Totes les bandes?

Pel que fa les bandes grans, de 90 membres o més, hauran de divir-se en dos. És clar que no podem oferir espectacles amb tants membres en segons quins escenaris. Així que s'hauran de dividir en dos i hauran de sortir a actuar en dos moments diferents.