La direcció de l'escola La Sèquia de Manresa va expressar ahir el seu malestar perquè les proves PCR s'hagin dut a terme al centre educatiu a nens i nenes de 9 anys sense l'acompanyament de les famílies.

A La Sèquia la presa de mostres es va fer ahir a 18 alumnes de quart de primària. «Ens estimaríem més que es fes als centres d'atenció primària» i no pas al mateix centre «sense els pares», van explicar ahir. La prova va generar neguit entre els alumnes. Un cop va estar feta, totes les famílies els van anar a buscar i hauran de fer la quarantena. «S'estaran a casa i faran classes en línia. Des del primer dia que estem preparats per fer-ho», va explicar direcció.

Segons Educació i Salut, les proves PCR es fan als mateixos centres educatius on s'ha detectat algun positiu per evitar aglomeracions als centres d'atenció primària, que és on fins ara es derivaven els estudiants sospitosos de tenir la covid. Les mostres les prenen professionals d'atenció primària del centre de referència de l'escola.