Un total de 38 residències de gent gran, de les 1.048 que hi ha a Catalunya, estan en una situació greu de coronavirus, amb persones infectades i classificades amb el color vermell, vuit menys que les que hi havia l'1 de setembre, segons dades del departament de Salut recopilades per Efe. Una d'aquestes residències consta a la Catalunya Central.

Cinquanta-cinc geriàtrics més tenen encomanats però són casos controlats i estan en fase d'estabilització, mentre que la gran majoria, 949, és a dir, més d'un 90% de totes les residències, estan lliures de virus. El departament de Salut classifica les residències per colors: vermell per a les que encara no han controlat l'epidèmia, carbassa per a les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització i verd per a les que no tenen cap contagiat.

Aquesta classificació s'actualitza cada setmana i d'elles depèn el règim de visites als residents en els geriàtrics, que són aproximadament uns 55.000 a tot Catalunya.

Fins avui han mort a les residències catalanes 4.182 persones, sense comptar els residents que han mort en hospitals o centres sociosanitaris, el que suposa que gairebé un 8% de les persones que vivien en geriàtrics i no han estat traslladades a hospitals o sociosanitaris haurien mort per aquesta epidèmia.

Barcelona és la que té més residències qualificades amb el color vermell, 13, seguida de la regió sanitària Metropolitana Sud, amb 10, mentre que n'hi ha 9 en situació greu a la regió sanitària Metropolitana Nord i 2 a Lleida.