La Policia Nacional ha detingut a l'aeroport del Prat de Barcelona el magnat nord-americà John McAfee, creador del famós antivirus homònim, que estava en cerca i captura pels Estats Units per un delicte d'estafa, segons han informat a EFE fonts policials.

La detenció de Mcafee es va dur a terme dissabte passat, 3 d'octubre, quan l'empresari estava a punt d'agafar un vol cap a Istanbul acompanyat de dues persones més.

Les fonts consultades han explicat a EFE que en el filtre policial de sortides internacionals, Mcafee, que portava passaport del Regne Unit, va ser identificat cap a les 9 del matí. Un cop consultades les bases policials, la seva identitat va sortir vinculada a una orde de recerca i captura de la Interpol per a la seva extradició immediata als EUA per un delicte d'estafa.

En aquell moment va ser detingut i l'endemà, diumenge, va ser posat a disposició del jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional a través del jutjat de guàrdia del Prat de Llobregat per videoconferència.

Després de prendre-li declaració, el magistrat va ordenar el seu ingrés en presó preventiva al centre penitenciari de Brians.

Ja va ser detingut fa poc més d'un any a República Dominicana

No és la primera vegada que detenen John McAfee. El juliol de l'any passat va ser arrestat en un port de la República Dominicana amb diverses armes a bord del seu iot. Ell mateix, dies abans de partir cap a Centre Amèrica , ja havia informat que marxava dels EUA perquè l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA) havia intentat detenir-lo per suposats delictes fiscals.

Finalment, les autoritats dominicanes el van deixar en llibertat i Mcafee va viatjar al Regne Unit.