09 de octubre de 2020
09.10.2020
Regió7

L'alcalde de Puigcerdà demana prudència en el final de la restricció

Les limitacions s'han aixecat, les xifres de la comarca milloren, però encara hi ha nivells alts de contagi

08.10.2020 | 23:48
Terrassa de bar al centre de Puigcerdà

La Cerdanya ha acollit amb prudència l'aixecament de les mesures restrictives especials per frenar el contagi de la covid-19 que van entrar en vigor abans del pont de la Mercè –24 de setembre– i es van deixar d'aplicar dimecres. Si bé a partir del pròxim dissabte els bars, restaurants i hotels ja podran acollir clients amb el 100% de capacitat, des de les institucions cerdanes han demanat prudència als veïns habituals i als visitants.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha demanat als veïns de la vila que mantinguin les mesures de seguretat sanitària i molt especialment la distància en els espais comuns dels establiments de restauració. A partir d'aquest cap de setmana els ajuntaments també podran reobrir els parcs infantils.

Igualment, l'alcalde també ha fet una crida a la responsabilitat als veïns de segona residència que pensen visitar la Cerdanya pel pont de la Constitució espanyola. Des de l'Ajuntament s'ha volgut remarcar que si bé el risc de contagi ha baixat a la meitat a la Cerdanya en les últimes dues setmanes, el perill encara és alt.

El risc de contagi a la comarca ha passat en dues setmanes de vorejar els 2.000 punts a situar-se al voltant dels 700 en els últims dies, una xifra que les autoritats locals han avisat que encara no és bona, però, tenint en compte que la densitat demogràfica a la comarca és baixa, atorga una certa tranquil·litat.

D'altra banda, l'hospital de Cerdanya informava ahir que hi ha encara sis pacients ingressats per covid-19 i dos més que ho podrien ser però que estan pendents de diagnòstic. Des de l'inici de la pandèmia, a l'Hospital de Cerdanya s'han detectat 177 positius, dels quals 76 han ingressat a l'Hospital de Cerdanya. Hi ha hagut un total de 15 trasllats a altres centres sanitaris. 53 pacients han rebut l'alta i són al seu domicili. Des de l'inici de la pandèmia s'ha produït una mort confirmada a l'Hospital de Cerdanya per covid-19. Al conjunt de la comarca hi ha hagut 438 casos, amb 6 morts. La taxa crua de positius per 10.000 habitants a la Cerdanya és de 240,77.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit