Els combats de les darreres dues setmanes a l'enclavament proarmeni de Nagorno-Karabakh han causat la mort d'almenys 438 integrants de les forces de defensa de l'enclavament i de 41 civils àzeris, segons van informar ahir les respectives autoritats.

El Ministeri de Defensa karabakhià va sumar en les darreres hores 25 militars morts més, una xifra que eleva a 438 les baixes mortals que les seves forces han tingut en dues setmanes de combats.

L'Azerbaidjan fa dies que no dona xifres oficials de baixes entre els seus militars, i l'escalada de combats ha deixat almenys 41 civils morts i 200 ferits, segons va admetre la Fiscalia General de l'Azerbaidjan, que cita l'agència russa Sputnik.

Habitatges destrossats

«Els bombardejos de localitats àzeris des del costat armeni van provocar la mort de 41 civils entre el 27 de setembre i l'11 d'octubre i 205 persones van resultar ferides», va assenyalar ahir la Fiscalia. Els atacs també han provocat danys a 1.165 cases particulars, 57 edificis residencials i 146 instal·lacions civils.

Entre aquests civils hi ha nou morts en les últimes hores per un atac portat a terme a la ciutat àzeri de Ganca que Armènia ha desmentit categòricament després de l'alto el foc que va entrar en vigor dissabte i que Yerevan assegura que ha complert íntegrament, segons va explicar la portaveu del Ministeri de Defensa, Shushan Stepanian.