Una festa rave il·legal va reunir unes 250 persones aquest cap de setmana passat al voltant d'una casa abandonada del municipi anoienc de Rubió, segons van informar ahir fonts dels Mossos d'Esquadra.

Els assistents a aquesta festa haurien trencat les cadenes que impedien el pas a la zona on van instal·lar diverses tendes de campanya i veles.

La intervenció del cos policial va començar diumenge i es va allargar durant tota la nit fins a les 10 del matí de dilluns, quan la concentració es va donar per acabada.

Segons van informar fonts policials, al lloc s'hi van arribar a reunir uns 150 vehicles i unes 250 persones. Un cop en van tenir coneixement, els Mossos es van desplaçar fins al lloc i, davant la negativa dels assistents a finalitzar la trobada i marxar del lloc, les dotacions dels Mossos d'Esquadra van fer controls als accessos i es van aixecar diverses actes i denúncies per alcoholèmies i possessió de drogues.

El resultat final d'aquest dispositiu per la festa il·legal va ser de 49 vehicles identificats, i es van aixecar 219 actes per incompliment de les mesures anticovid establertes per Sanitat.

En els controls també es va imposar una denúncia per la llei 4/2015 per desconsideració vers agents de l'autoritat i una altra per manca d'ITV en un vehicle. A més, es van comissar vuit altaveus de grans dimensions i material divers de música.

Finalment, es van fer 54 lectures d'alcoholèmia amb un resultat de 13 denúncies administratives per superar la taxa d'alcohol i de 18 denúncies administratives relacionades amb el consum de drogues.

Després d'hores de festa i controls policials als accessos, a les 10 del matí del dia 12 d'octubre la festa ja es va donar per finalitzada i no va quedar ningú al lloc.

Aleshores, els agents policials van fer l'acompanyament d'un camió que portava llums i els equips de so fins a dependències policials d'Igualada, on va quedar comissat i es van aixecar les actes pertinents.

També s'han obert diligències policials per tal d'imputar els organitzadors per un delicte contra la salut pública, segons fonts policials.