La fiscalia antiterrorista francesa ha obert una investigació després de rebre la notificació que un home ha sigut decapitat aquest divendres a la tarda a prop de París, a Conflans Saint-Honorine. La víctima era un professor d'història d'una escola de secundària que, segons fonts policials, havia ensenyat les caricatures de Mahoma publicades per 'Charlie Hebdo' a classe. El presumpte assassí, un jove d'uns 18 anys, ha sigut abatut per la policia.

Els fets van passar cap a les 17 h, prop d'una escola a Éragny-sud-Oise. Segons fonts policials, l'agressor ha amenaçat els agents amb una arma blanca després de cometre el crim i les forces de seguretat han obert foc contra ell. La fiscalia nacional antiterrorista ha obert una investigació per «assassinat en connexió amb una empresa terrorista» i «associació criminal terrorista».

Segons fonts policials, el presumpte autor del crim va cridar «Allah akbar» (Déu és gran, en àrab) mentre amenaçava els agents. El jove ha publicar a Twitter una foto de la seva víctima després de cometre el crim amb el missatge: «En nom d'Al·là he executat un d'aquests gossos de l'infern que es burla del Profeta».

El primer ministre francès, Jean Castex, anirà pròximament al lloc de l'incident, mentre que el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, escurçarà la seva visita oficial al Marroc per tornar a França. El Govern francès ha activat una cèl·lula de crisi per valorar els fets.