La Fiscalia de Barcelona sol·licita tres anys de presó i inhabilitació per a la que el 2017 era primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Pineda de Mar, Carme Aragonès, i el segon, Jordi Masnou, del PSC, així com per al cap de la Policia Local, per les presumptes coaccions exercides als amos dels hotels on dormien membres de les forces d'ordre públics desplaçats a Catalunya amb motiu del referèndum unilateral de l'1-O.

L'escrit del fiscal contra l'odi i la discriminació, Miguel Ángel Aguilar, afirma que en dos hotels de la localitat, el Checkin Pineda i el Checkin Montpalau, van ser allotjats a final de setembre del 2017 un total de 486 membres de la Policia Nacional desplaçats a la comunitat per la consulta sobiranista.

Durant els primers dies no hi va haver problemes i l'hostalatge i els serveis contractats es van prestar amb normalitat, fins l'endemà del referèndum unilateral, el 2 d'octubre. Aquella nit els acusats es van presentar en un dels establiments amb el «ferm propòsit» de comminar els propietaris de la cadena hotelera, «prevalent-se de l'autoritat que representaven», a expulsar els agents que s'allotjaven als seus locals.

L'acusació pública sosté que Carme Aragonès, com a màxima autoritat municipal, per tal com l'alcalde es trobava absent de la població, es va adreçar directament al director de l'hotel Checkin Pineda i, amb «la presència i suport atemoridor» dels altres dos acusats, el va comminar a desallotjar el contingent de policies nacionals allotjats als dos establiments.

Davant l'esmentada exigència, el director la va fer parlar per telèfon amb amb el gerent de la cadena, que li va manifestar la seva negativa a complir la seva petició, ja que no hi havia cap problema amb els agents.