La Fiscalia Anticorrupció ha demanat a l'Audiència Nacional que ordeni l'ingrés a la presó de Rosalía Iglesias, dona de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, i 12 condemnats més en la sentència per la primera època de Gürtel, recentment ratificada pel Tribunal Suprem. Segons fonts fiscals, Anticorrupció ha demanat que s'executi la sentència dictada el 2018 i vagin a la presó els que van quedar en llibertat provisional en espera de la decisió del Tribunal Suprem per diversos motius.

Entre els 13 condemnats per als quals el fiscal reclama l'ingrés a la presó hi figuren Rosalía Iglesias; Jesús Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo i exmarit de l'exministra del PP Ana Mato, i l'exdona del líder de la trama, Francisco Correa, Carmen Rodríguez Quijano.

Després d'emetre la sentència, l'Audiència Nacional va acordar el maig del 2018 l'ingrés a la presó de Luis Bárcenas, de l'exconseller madrileny Alberto López Viejo i de l'exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega, així com dels caps de la trama Gürtel, que ja eren a la presó mesos abans per una altra peça del cas.

En 12 anys i 11 mesos ha quedat la condemna de 15 anys i un mes que va imposar a Rosalía Iglesias l'Audiència Nacional, que va decretar el seu ingrés a la presó provisional el 30 de maig del 2018.