Una persona va resultar ferida ahir en un tiroteig que va tenir lloc als voltants d'una església ortodoxa de la ciutat francesa de Lió, segons van confirmar fonts policials i d'emergències al diari Lyon Magazine. L'atac va tenir lloc tocades les quatre de la tarda al carrer de Saint-Lazar i la víctima va ser traslladada conscient a l'hospital amb una ferida a l'abdomen, segons el diari esmentat. Segons el diari Le Progrès, el ferit és un sacerdot ortodox de 52 anys i de nacionalitat grega i hauria rebut almenys un tret d'escopeta.

L'atacant va ser identificat com un home de 40 anys que va fugir del lloc dels fets. Segons les primeres investigacions, hauria obert foc fins a dues vegades contra el seu objectiu abans d'arrencar a córrer.

El ministeri de l'Interior francès es va limitar a anunciar la instal·lació d'un perímetre de seguretat al voltant de l'escena del tiroteig i a recomanar a la població que es mantingués en calma i allunyada. L'atac es va produir tot just tres dies després que un home matés tres persones a l'església de Niça, en un atemptat que té commogut tot el país.

El primer ministre, Jean Castex, va posar fi a la visita que estava fent a la Bretanya per acudir a la cèl·lula de crisi oberta a París pel ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, per tal de fer un seguiment de la situació.

Castex era a Saint-Étienne-du-Rouvray, escenari de l'assassinat d'un capellà catòlic l'any 2016 a mans d'un islamista, per comprovar el reforç de seguretat d' espais religiosos.