La patronal Fecasarm ha recor-regut davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del tancament de bars i restaurants decretada pel Govern per tallar la pandèmia, així com el confinament perimetral dels municipis el cap de setmana, que considera contrari a l'estat d'alarma.

En un recurs presentat davant la sala contenciosa del TSJC, que també impugna el tancament dels locals de joc, la patronal d'oci nocturn torna a demanar la suspensió de les restriccions per considerar-les una mesura «arbitrària, ineficaç, desproporcionada, enganyosa i innecessària».

Segons Fecasarm, el tancament no disposa d'informes científics que els sostenguin, i argumenta que els contagis han continuat augmentant malgrat que bars i restaurants només exerceixen activitat de lliurament de menjar a domicili.

També acusa la Generalitat d'«enganyar» el sector per prometre-li que la mesura duraria únicament 15 dies, durant els quals calculen que han perdut prop de 900 milions d'euros, que arribaran als 1.800 milions en cas que es mantingui la pròrroga durant dues setmanes més, cosa que posa en risc «la viabilitat de més de 30.000 empreses i la supervivència d'unes 200.000 famílies».

La patronal ja va presentar dilluns passat un recurs contenciós perquè el TSJC permetés la reobertura de bars i restaurants després que entrés en vigor el toc de queda nocturn en considerar que ja no era «necessari» mantenir la restauració tancada. Aquest recurs encara no ha estat resolt per l'alt tribunal català.