Segueix-nos a les xarxes socials:

El jutge obre judici oral en l'última peça del cas Gürtel

El banc dels acusats reuneix 26 persones per delictes fiscals relacionats amb la xarxa corrupta

El jutge obre judici oral en l'última peça del cas Gürtelefe

Quan una causa es divideix en peces sorgeix el risc de perdre el compte de quantes en queden. Sobretot si amb una fins i tot es va provocar la caiguda d'un govern, com va passar amb la sentència de la primera època de la Gürtel (1999-2005). El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha obert judici oral en l'última peça d'aquest cas de corrupció i farà seurà al banc dels acusats 26 persones, entre elles, els líders de l'entramat empresarial corrupte, Francisco Correa i Pablo Crespo, als quals imposa el pagament de fiances de responsabilitat civil per 33,6 milions d'euros. La suma per a tots els acusats puja a més de 199 milions d'euros.

És la peça en què es jutjaran els seus delictes fiscals, juntament amb blanqueig i la falsedat que van cometre per ocultar els anteriors. En elevar aquesta part a la Sala Penal per a la celebració del judici només quedarà al jutjat la peça en què s'investiga la caixa B del PP, descoberta gràcies als anomenats «papers de Bárcenas», en els quals l'extresorer del partit va transcriure una comptabilitat paral·lela a l'oficial en què es registrava els diners en negre rebut.

La resolució acorda judici contra Pablo Correa i Francisco Crespo, però també els seus assessors fiscals Luis de Miguel i Ramón Blanco Balín, així com empresaris i suposats testaferros.

Prem per veure més contingut per a tu