La campanya de reelecció del president dels EUA, Donald Trump, va fracassar ahir en el seu intent que els tribunals detinguessin l'escrutini a l'estat clau de Michigan i revisessin una part de les paperetes. Aquesta era la segona demanda perduda per la campanya de Trump en els seus intents de desafiar l'escrutini en diversos estats clau, després que un jutge de Geòrgia desestimés també ahir la seva petició de localitzar i invalidar possibles sufragis emesos fora de termini. En canvi, l'equip del president ha gua-nyat una querella a Pennsilvània, on ha aconseguit ampliar el seu accés als llocs d'escrutini de vots, però sense frenar el còmput ni invalidar cap papereta.

A Michigan, on les projeccions de diversos mitjans de comunicació van donar dimecres el demòcrata Joe Biden com a guanyador de les eleccions, la campanya de Trump buscava millorar el tipus d'accés que es garantia als observadors del seu equip als llocs d'escrutini. La demanda també demanava «revisar aquelles paperetes obertes i comptades mentre» la campa-nya no tenia aquest accés, va explicar el cap de campanya de Trump, Bill Stepien.

Durant una audiència ahir sobre el cas, una jutge de la Cort de Reclams de Michigan, Cynthia Stephens, va avançar que descartaria la petició de la campanya de Trump. «La declaració que tenim (per qüestionar les normes de l'escrutini) està basada en rumors», va afirmar Stephens. A més, la jutge va recordar que l'escrutini pràcticament havia acabat a Michigan.