L'Hospital Universitari d'Igualada suma 3 morts més per covid-19 la darrera setmana. Des de l'inici de la pandèmia fins ara, en aquest centre hi han perdut la vida 141 persones, dels 1.180 casos tractats. La xifra de morts és pràcticament la mateixa de les últimes tres setmanes, entre 2 i 3 defuncions.

El que es manté en una tendència creixent és l'ocupació a l'UCI. Ara com ara hi ha 8 llits amb malalts covid-19. Aquesta situació ha portat el centre a habilitar llits de semicrítics per fer aquestes funcions d'UCI. De les 10 places d'UCI que té el centre s'ha passat a 13. 12 estan ocupades per malalts covid i no covid i una estava lliure ahir.

Aquesta alta ocupació a l'UCI dels hospitals és un dels problemes que més preocupen les autoritats sanitàries del país, perquè tot i que les xifres generals de la pandèmia milloren, aquesta situació no es nota pràcticament en l'àmbit assistencial. A part dels casos tractats a l'UCI, la xifra de nous ingressats amb PCR positiva ha estat de 27 persones, una més que la setmana anterior. L'Hospital parla d'un 66,7% d'ocupació de malalts covid a l'àrea de l'UCI, una xifra que s'enfilaria fins al 80% si es tingués en compte la capacitat habitual, 10 llits.