17 de novembre de 2020
17.11.2020
Regió7

El Govern català impulsa que les farmàcies facin els tests d'antígens

La consellera de Salut va dir en una roda de premsa telemàtica que elaboren un document marc

16.11.2020 | 22:17
Un test ràpid d'antigens amb resultat negatiu

La consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar ahir que treballen amb les farmàcies perquè puguin fer tests d'antígens de la covid-19, i per això preveuen elaborar un document marc que fixi les condicions mínimes per a la pràctica de les proves.

Vergés va comparèixer en roda de premsa telemàtica amb el conseller de l'Interior, Miquel Sàmper, i el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

La consellera va explicar que «treballem» per fer les proves «conjuntament, el Departament de Salut i les farmàcies», ja que el Govern considera que cal aprofitar «qualsevol eina que puguem posar a disposició del control de l'epidèmia, usant tots els dispositius que hi ha al nostre país», va afegir. Per a la venda en farmàcia d'un test no tipificat com a autodiagnòstic seria necessari un permís de l'Agència Espanyola del Medicament, va dir Vergés, però la consellera va considerar que en aquest cas, com que és una «política de salut publica» en què el Departament de Salut i les farmàcies «treballen per al control de l'epidèmia» seria «un altre escenari molt diferent».

Per la seva banda, Mendioroz va dir que preveuen elaborar un «document marc de condicions dels llocs per fer proves», per evitar aglomeracions a les farmàcies, que els espais siguin adequats, que s'assegurin la privacitat dels pacients i que es compleixin les mesures de seguretat. Mendioroz va indicar que no hi ha una «certesa» que la ràpida millora de la situació epidemiològica de la Comunitat de Madrid sigui per la pràctica de test d'antígens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit