Un mosso d'esquadra va declarar en el judici que la furgoneta conduïda per Younes Abouyaaqoub va recórrer la Rambla de Barcelona la tarda del 17 d'agost del 2017 fent esses bruscament cap on hi havia més aglomeració de gent per buscar el màxim nombre d'atropellaments.

L'Audiència Nacional va reprendre ahir el judici de dos presumptes integrants de la cèl·lula gihadista, Mohamed Houli i Driss Oukabir, i un suposat col·laborador, Said Ben Iazza, acusats de participar en la preparació dels atemptats de Barcelona i Cambrils, aquest amb ganivets i una destral, que va deixar 16 morts i 140 ferits.

Ahir van declarar més d'una vintena de mossos d'esquadra, un dels quals va realitzar el visionat dels enregistraments de les càmeres de seguretat de la Rambla de Barcelona entre les 16.52 i les 16.54 hores del dia de l'atemptat, les imatges del qual van ser reproduïdes en la vista durant la seva declaració. Va explicar que es pot veure com la furgoneta entra veloçment a la Rambla pel carrer de Pelai i «com fa el recorregut en forma d'aquest buscant les zones on hi havia un major nombre de persones a les quals atropellar amb canvis de direcció bruscos».

També van comparèixer els mossos d'esquadra que van fer el visionat dels enregistraments de les càmeres de seguretat de Barcelona i de diferents localitats en les quals van seguir el recorregut de Younes Abouyaaqoub en la seva fugida fins que va ser abatut pels agents el dia 21 d'agost en un camí pròxim a una carretera del municipi de Subirats.

Van relatar que les imatges, que també van ser reproduïdes en la vista, reflecteixen que Abouyaaqoub va fugir de la Rambla pel Mercat de la Boqueria en alguns trams a peu per a no aixecar sospites i en uns altres corrent i que va recórrer els diversos carrers fins que se'l i va deixar de gravar a un quart de set de la tarda a la ciutat universitària. Segons la Fiscalia, en la seva fugida el terrorista va matar a la zona universitària un jove a qui va robar un Ford Focus amb el qual va continuar la seva fugida. En el judici es van reproduir les imatges de càmeres de seguretat de diferents localitats on els Mossos van identificar Younes Abouyaaqoub.