Els gimnasos, que ja s'estan preparant per reobrir portes demà passat, veuen el tancament dels vestidors -només el podran usar els qui vagin a la piscina per canviar-se però no per dutxar-se- com un dels principals esculls en aquesta primera fase de la desescalada. També consideren excessiva la limitació de la capacitat màxima dels centres al 30 % .

En aquest sentit, Lluís Serracarbassa, dels gimnasos Cube i Duo de Manresa, assegura que tenir els vestidors tancats és «una trava molt grossa» i que suposarà un «maldecap» per a molts usuaris, especialment per a aquells que van al gimnàs a primera hora del matí i després a treballar, i que ara, abans d'anar a la feina, hauran de passar per casa per dutxar-se i canviar-se o modificar l'hora en què van al gimnàs. També ho assenyalava Albert Canal, del Nat's, que considerava que era el «gran problema» al qual s'enfrontaran a partir de dilluns.

Esteve Camps, del Vela, explica que «tenim molts inconvenients però ens hem d'adaptar de la millor manera possible seguint les normatives».

Per facilitar les coses als usuaris, Serracarbassa explicava que, en el seu cas, han avançat les activitats dirigides de primera hora del matí perquè els usuaris tinguin temps de poder-se passar per casa per dutxar-se o per canviar-se abans d'anar a la feina, mentre que Camps detalla que al Vela allargaran les activitats fins pocs minuts abans de 2/4 de 10 de la nit, aprofitant que els usuaris ja no hauran de passar pel vestidor un cop acabin. Al Nat's es mantenen a l'expectativa de la resposta dels usuaris abans de fer cap canvi en els horaris.

L'altre problema que veuen en aquest moment els responsables dels gimnasos és la limitació del 30% de la capacitat, fet que diu Serracarbassa «ens limita molt la presència d'usuaris». Canal afegeix que, en el cas del Nat's, classes on es podria arribar a tenir unes 25 persones en una situació normal, ara com a màxim hi haurà una desena de participants. Els diferents gimnasos també descartaven, per motius d'espai i de la seva higienització que puguin ampliar el nombre d'activitats dirigides que porten a terme.

D'altra banda, Canal també destacava que no podran fer classes de natació extraescolars en grup ja que en aquests casos no hi ha grups bombolla, encara que ahir, encara estaven estudiant què passava amb les classes particulars.

Finalment, des dels diferents gimnasos consideraven una situació superada el fet que els usuaris hagin de fer una reserva prèvia per poder fer activitat al centre.

En el cas del Cube o el Tossalet de Berga, per exemple, es pot fer aquesta reserva a través de l'aplicació del gimnàs al telèfon mòbil mentre que al Nat's s'ha de fer de forma telefònica, igual que a les Piscines Municipals de Manresa, que ahir va enviar un comunicat als seus abonats informant de la reobertura del centre a partir d'aquest proper dilluns.