El PSC planteja de cara a les eleccions un programa enfocat a la gestió, que inclou mesures per superar el procés: reactivar la taula de diàleg, impulsar una «hisenda federal» i culminar traspassos pendents. Aquestes idees figuren en l'esborrany de programa redactat per la direcció socialista, que servirà de «document base» per a la proposta definitiva, que es nodrirà d'aportacions de militants i associacions, i es votarà el gener.

«Federalisme és reconeixement, autogovern i govern compartit, finançament just i suficient, respecte a la pluralitat des de la llibertat individual i col·lectiva. Federalisme és assegurar la convivència i els drets a través del pacte», resumeix el text.

Encara que cap de les mesures de l'esborrany són noves, els socialistes hi incideixen com l'única via per deixar enrere «la pitjor crisi institucional des de l'inici de la democràcia», que en la seva opinió ha estat caracteritzada per «un deteriorament progressiu de les relacions amb deslleialtats, enfrontaments i desobediència de el marc constitucional i estatutari». Així, el document proposa «aprofundir en la millora de l'autogovern i les relacions entre les institucions, a través de la taula de diàleg» entre el Govern central i la Generalitat, en la qual s'haurà de «promoure el desenvolupament normatiu de l'Estatut, a partir de la resolució dels conflictes competencials pendents». Els socialistes advoquen per «culminar els traspassos pendents i la transferència dels recursos necessaris», així com una «revisió de la inversió estatal en infraestructures estratègiques» de Catalunya.