El president de l´Iran, Hassan Rouhani, va acusar ahir Israel d´estar darrere de l´assassinat del científic nuclear Mohsen Fajrizadé, que les autoritats israelianes consideraven el director del programa nuclear de la república islàmica, i ha advertit que Teheran respondrà quan arribi el moment «adequat».

Rouhani va assegurar que l´assassinat de Fajrizadé ha estat «un acte de terrorisme» perpetrat «pel règim mercenari d´Israel» i ha avisat que la república islàmica respondrà «quan el moment sigui adequat».

«Els nostres enemics estan tenint unes setmanes estressants», va afirmar el líder iranià, poc després, en una declaració difosa per la televisió estatal. «L´era de la seva pressió està rebaixant-se perquè les circumstàncies canvien. És important per a ells fer el màxim en les pròximes setmanes», va afegir Rouhani.

Per la seva part, el líder suprem de l´Iran, l´aiatol·là Ali Khamenei, va denunciar que Fajrizadé va ser assassinat per «mercenaris brutals» i va reclamar que el seu assassinat sigui investigat a fons i els autors del crim siguin portats davant la justícia. «Un dels nostres destacats científics en el camp nuclear i de defensa, el doctor Mohsen Fajrizadé, ha estat assassinat per mercenaris brutals. Amb els seus grans i duradors esforços, va sacrificar la seva vida en el camí de Déu i el noble estat del martiri ha estat la seva divina recompensa», va afirmar l´aiatol·là Khamenei a Twitter.