Més de 40 persones han mort i gairebé 50 han resultat ferides en dos atemptats amb cotxe bomba que s'han perpetrat aquest diumenge a les províncies afganeses de Ghazni i Zabul.

El primer, un atac suïcida amb un cotxe bomba, ha estat el de Ghazni i ha tingut lloc contra una base militar situada a la capital de la província, també anomenada Ghazni.

El cap del Departament de Salut de la província, Baz Mohammad Hemat, ha indicat a l'agència de notícies DPA que almenys 40 persones han mort a causa de l'atac, i que 24 han resultat ferides. Tots els morts i els ferits són membres de les Forces Armades afganeses.

D'acord amb fonts de seguretat afganeses que ha citat la televisió local Tolo News, l'atac s'ha produït aquest matí i l'autor no ha sobreviscut. Així mateix, han precisat que la bomba ha detonat dins d'un vehicle "ple d'explosius".

Les mateixes fonts han assenyalat que comandos de l'Exèrcit afganès es trobaven al complex. Cap grup terrorista ha reclamat fins ara l'autoria de l'atac. No obstant això, els talibans han dut a terme atemptats contra les forces governamentals afganeses a Ghazni amb anterioritat.

L'atac s'ha dut a terme a Qalat, la capital de la província, quan Haq Bayan sortia de casa seva, han detallat els seus familiars.

Als ferits, quatre d'ells greus, se'ls ha traslladat a instal·lacions sanitàries per rebre tractament, han informat fonts de seguretat que ha citat Tolo News. Aquest atac tampoc no l'ha reivindicat cap grup terrorista.