Un dia més l´epidèmia de coronavirus ha provocat víctimes mortals a Manresa. Tres persones més han mort per covid-19 a la Fundació Althaia, segons va comunicar ahir.

Amb aquestes són 201 persones les que han perdut la vida a Althaia a causa del coronavirus. Sumant els decessos a Sant Andreu, les morts per l´epidèmia en centres assistencials de la ciutat és de 288.

Gairebé cada dia els centres assistencials de la ciutat comuniquen alguna mort. En els darrers deu dies han estat 12 les víctimes mortals: el dia 25 de novembre, una; el 26, una altra; el 27, tres; el 29, una altra; el dia 1 de desembre, una més; el dia 2, dues, i el dia 4, tres.

Ahir hi havia 56 pacients ingressats a l´àrea covid d´Althaia. Dimecres n´hi havia 62, així que es manté la tendència a la baixa en el nombre de persones ingressades i en dos dies s´ha reduït en 6 pacients. El descens és encara més notable si es compara amb els 84 ingressats que hi havia el dia 11 de novembre.

Pel que fa a la dada acumulada d´altes a Althaia des del març és de 1.406, quatre més en dos dies.

Cal tenir en compte, però, que l´alta de l´hospitalització d´aguts a Althaia no implica que l´afectat se´n vagi a casa. Una part dels que tenen l´alta de Sant Joan de Déu ingressen a l´Hospital de Sant Andreu, que és un centre d´atenció intermèdia que actualment està donant cobertura a l´hospital d´aguts de la comarca (Althaia), per la qual cosa una part important de les persones provenen d´allà. Es tracta, majoritàriament, de malalts crònics complexos i d´edat avançada.