La consellera de Salut, Alba Vergés, i el d´Afers Socials, Chakir El Homrani, van defensar la seva gestió a les residències davant la Covid-19 tot i les crítiques de l´oposició, si bé van admetre que el Govern -com la resta d´executius, van dir- no estava preparat per fer front a la pandèmia. Els dos consellers van comparèixer ahir en la comissió d´investigació del Parlament sobre la gestió de les residències de gent gran a Catalunya.

Vergés va defensar que els dos departaments han treballat des de l´inici amb «coordinació màxima» per fer front als estralls del virus a les residències, abans fins i tot del 8 d´abril, quan Salut va prendre el comandament de la gestió en aquests centres donada la complexitat de la «crisi sanitària» -que no social- que es vivia.

El Homrani, a qui diversos grups han demanat que dimiteixi, va dir que les residències aconsegueixen anar «un pas per davant del virus» en aquesta segona onada, la qual cosa no evita que es visquin «situacions complexes». Va exposar que durant la primera onada es van detectar 15.648 positius per Covid-19 als geriàtrics, i durant la segona -fins al 3 de desembre- aquesta xifra ha baixat fins als 7.542.