El PSC ha convidat més d´un miler d´entitats a fer aportacions al programa electoral del partit de les eleccions previstes per al 14 de febrer. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha enviat una carta a entitats, sindicats, federacions, organismes, organitzacions, col·legis professionals i associacions de 25 àmbits. «Crec honestament que val la pena construir Catalunya entre tots i totes. M´adreço personalment a vosaltres i us convido a participar en l´elaboració del nostre programa electoral», diu Iceta en la missiva. Una setmana després que el PSC aprovés el document programàtic, el partit obre un «procés participatiu» amb l´objectiu d´«enriquir el programa amb aportacions de la societat civil».

Iceta destaca que Catalunya «ha de fer de l´acord polític i de la concertació social les palanques d´una prosperitat compartida». «En moments tan difícils i excepcionals com aquest, la resposta i la responsabilitat col·lectives són per a mi més necessàries que mai per assolir un país millor, en què les prioritats siguin la reactivació econòmica, la reconstrucció social i la cerca permanent de la concòrdia entre tots els catalans i les catalanes», exposa Iceta en la carta per després afegir que les entitats són «imprescindibles» en el projecte que el PSC vol construir col·lectivament.

Iceta recorda, finalment, que la proposta política del PSC, compta amb «grans aliats» a la Unió Europea, que ha mobilitzat 750.000 milions d´euros en un acord històric; a Espanya, on el govern espanyol progressista ha forjat un «escut social» per evitar que ningú no quedi enrere; i al món local, que des de la proximitat atén les necessitats de la ciutadania i del teixit productiu.

L´últim Consell Nacional del PSC, celebrat el 28 de novembre, va aprovar el document programàtic obert que fixa les grans línies de la proposta política que el partit defensarà en les properes eleccions al Parlament i va obrir el procés de debat que es tancarà, també en un Consell Nacional, el mes de gener. Les aportacions es poden fer a través de la pàgina web del partit (www.socialistes.cat).