10 de desembre de 2020
10.12.2020
Regió7

L’Agència Europea del Medicament denuncia un ciberatac i en busca l’origen

No hi ha coneixement que s’hagi identificat cap participant en l’estudi de la vacuna de Pfizer

09.12.2020 | 23:35
L’Agència Europea del Medicament denuncia un ciberatac i en busca l’origen

L´Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) va denunciar ahir haver estat objecte d´un ciberatac, per la qual cosa va posar en marxa una recerca en cooperació amb les autoritats policials. Segons van informar Pfizer i BioNTech, aquest atac informàtic ha aconseguit «accedir il·legalment a alguns documents relatius» a la seva vacuna, que estaven emmagatzemats en un servidor de l´EMA.

En qualsevol cas, les companyies van informar que la EMA els «ha assegurat que l´atac cibernètic no tindrà cap impacte en el calendari de revisió» d´aquesta vacuna, que podria aprovar-se el pròxim 29 de desembre en una reunió especial de l´organisme regulador europeu.

Pfizer i BioNTech van detallare que de moment no tenen «coneixement» que «s´hagi identificat cap participant de l´estudi a través de les dades als quals s´ha accedit». De la mateixa forma, garanteixen que «no s´ha produït cap violació dels sistemes de BioNTech o Pfizer en relació amb aquest incident», sinó que l´atac es va limitar a les instal·lacions de l´EMA. «En aquest moment, esperem més informació sobre la recerca d´EMA i respondrem apropiadament i d´acord amb la llei de la UE», conclouen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook