Berga ha registrat en l´última setmana 45 casos de coronavirus amb PCR. Aquesta xifra suposa un augment respecte als casos detectats en l´anterior setmana, que van ser 31. L´índex de risc a la capital berguedana és actualment de 644.80 punts. Es tracta d´un nivell considerat molt alt, que s´ha incrementat lleugerament respecte la setmana anterior (631.14). La taxa de reproducció de l´epidèmia ha disminuït fins a 1.74 punts.

L´alcaldessa Montse Venturós va afirmar en una roda de premsa celebrada aquest dilluns que aquestes dades indiquen «la necessitat de mantenir les mesures de seguretat i autoprotecció per evitar la reproducció de la pandèmia».

La notícia positiva de la setmana a la comarca és que no s´ha hagut de lamentar cap nova defunció a l´Hospital Sant Bernabé, mentre que s´han comptabilitzat dues altes, i a dia d´avui hi ha cinc persones ingressades.

D´altra banda, l´alcaldessa de Berga, va anunciar que la residència Sant Bernabé també va recuperant poc a poc la normalitat, i que ja es fa vida normal dins del centre. Tot i això, per una qüestió burocràtica, els residents encara no poden rebre visites de familiars. Un informe del departament de Salut ha de validar el protocol elaborat per Salut Pública per a què les visites es puguin realitzar de forma segura.

El centre compta amb 42 usuaris. Actualment, no hi ha casos amb diagnòstic positiu, però s´han registrat 6 persones residents amb diagnòstic negatiu. A més, hi ha dues persones ingressades a l´hospital i no s´han produït defuncions durant els darrers dies set dies.